На галоўную На галоўную
Напісаць ліст Напісаць ліст
Карта сайта Карта сайта
Рус
Бел
Eng
ГЕРБ РБ Асіповіцкі раённы выканаўчы камітэт

Рака Свіслач  Асіповіцкая ГЭС  Мемарыяльны комплекс Брыцалавічы  Алея Герояў Мемарыяльны комплекс Расохі Асіповіцкі райвыканкам
Рака Свіслач

Жыдкоў: у "Белдзяржхарчпрама" з Кітаем - больш за 30 дзеючых кантрактаў

15 лютага 2023


Сёння ў "Белдзяржхарчпрама" з Кітаем - больш за 30 дзеючых кантрактаў. Аб гэтым у інтэрв'ю карэспандэнту БЕЛТА расказаў старшыня канцэрна "Белдзяржхарчпрам" Алег Жыдкоў.

"Сёння з Кітаем у нас - больш за 30 дзеючых кантрактаў. На кітайскі рынак мы экспартуем практычна ўвесь асноўны асартымент выпускаемай прадукцыі: і рапсавы алей, і кандытарскія вырабы (шакалад, шакаладныя цукеркі, пячэнне), і моцныя алкагольныя напіткі, і пеністыя віны, некалькі гадоў запар пастаўлялі цукар. У 2022 годзе мы пашырылі асартыментны пералік экспартных тавараў: адгружаны першыя партыі фруктовага дзіцячага харчавання, аўсяных шматкоў", - сказаў Алег Жыдкоў.

Два флагманскія прадпрыемствы кандытарскай галіны СААТ "Камунарка" і СП ААТ "Спартак" ужо маюць прадстаўнікоў на тэрыторыі Кітая, што сведчыць аб узрастаючым попыце на беларускую прадукцыю як у кітайскага спажыўца, так і ў кітайскага бізнесу.

Паводле слоў старшыні канцэрна, большая частка Кітая - гэта еўропаарыентаванае насельніцтва з уласнай культурай, шматвяковымі традыцыямі і арыгінальнымі смакавымі густамі. "Таму перад намі як вытворцамі стаіць задача не толькі вырабіць якасны беларускі прадукт, які адпавядае дзяржаўнаму стандарту харчовай бяспекі КНР, але і адаптаваць яго пад смакавыя густы жыхароў Кітая", - акцэнтаваў увагу ён.

"Для вывучэння попыту і большага разумення кітайскага спажыўца да пандэмійнага 2020 года мы прымалі ўдзел ва ўсіх кітайскіх міжнародных выстаўках. У 2022 годзе наша прадукцыя была прадстаўлена на пятай Кітайскай міжнароднай выстаўцы імпарту ў Шанхаі. У рамках прэзентацый мы абавязкова праводзім дэгустацыю прадукцыі, каб патэнцыяльныя спажыўцы ацанілі смак і якасць нашых тавараў", - адзначыў кіраўнік "Белдзяржхарчпрама".

"Што датычыцца смакавых густаў, то нашы тэхнолагі заўсёды праводзяць аналіз мэтавай аўдыторыі і вывучаюць густы патэнцыяльных пакупнікоў. Перш чым выйсці на новы рынак, прыдумваем, што можна распрацаваць унікальнае. Дадаць перцу ў апельсінавы джэм або, напрыклад, цукеркі з паніжанай колькасцю цукру вырабіць - нашы прадпрыемствы гатовы да любых эксперыментаў", - падкрэсліў Алег Жыдкоў.

*** Поўны тэкст інтэрв'ю чытайце на стужцы навін і сайце БЕЛТА.